Film: Het verhaal van Sunshine

Sunshine hete vroeger Anita Mendel. Toen ze 12 jaar oud was, liep ze weg van huis. Ze hield het leven met haar moeder, die haar geregeld opsloot niet meer vol. Op straat leerde ze andere straatkinderen kennen begon te drinken. Toen kreeg ze haar naam Sunshine. In eerste instantie wilde ze niet meer terug naar huis, later durfde ze ook niet meer. Haar moeder ging niet op zoek naar haar.  

Nu, 10 jaar later, probeert ze uit de scene te stappen. Ze heeft een klein appartement gehuurd en is met een opleiding bezig. Ze vertelt dat haar kijk op haar leven veranderd is. Vroeger kon haar toekomst haar niks schelen “... over 15 jaar? Dan ben ik al dood.” - dacht ze vroeger. Maar dat is veranderd. Ze wil zich weer onderdeel van de samenleving voelen en een “fatsoenlijke” partner vinden. En door haar werk voelt ze zich eindelijk weer belangrijk. 

Naar de Alexanderplatz, waar ze als de afgelopen tien jaar leefde, gaat ze nog weleens. Daar ziet ze ook nog bekende gezichten uit de scene maar ze houdt afstand. Ze wil er niet meer bijhoren 

Maak jouw eigen website met JouwWeb